piatok 22. júla 2011

Triky na krásne, bohaté a lesklé vlasy


Hovorí sa, že vlasy sú korunou krásy každej ženy. Musím s tým len súhlasiť. Tak ako nechty a pleť aj vlasy si vyžadujú svoju starostlivosť. Ak im venujete príslušnú starostlivosť, bohato sa Vám za to odvďačia, nemôže byť nič krajšie ako zdravé a lesklé vlasy, ktoré Vám závidí celé okolie. My ženy im však nevenujeme takú pozornosť akú by si zaslúžili. Nie všetky drahé prípravky, obsahujú potrebné vitamíny a minerály, ktoré sú pre vlasy dôležité. Časté žehlenie, farbenie, fénovanie vlasov, naše vlasy oslabuje a poškodzuje.

ŽIHĽAVA NA LESKLÉ A HUSTEJŠIE VLASY

Stačí ak si urobíte odvar zo sušených žihľavových listov, scedíte, počkáte kým vychladne a zmes aplikujete na umyté vlhké vlasy, ktoré potom necháte vyschnúť. Neoplachujeme! Žihľava je bohatá na vitamíny a minerály a dokonca obsahuje viac železa ako špenát. Nedostatok železa v potrave je hlavnou príčinou pri vypadávaní vlasov. Pridaním železa sa stav vlasov rýchlo zlepšuje. Štruktúru vlasov nám narúša najmä nedostatok medi, pretože bez nej, nie je možná výstavba štruktúry vlasov, ktoré sú potom tenké a lámavé. Pridaním medi vo forme rôznych kapsúl sa štruktúra vlasov zlepšuje a vlasy sa stávajú pevnejšie a zdravšie.

ZINOK NA VYPADÁVANIE VLASOV

Práve nedostatočné zásoby zinku v tele nám zapríčiňujú vypadávanie vlasov. Zinok výrazne zintenzívňuje rast vlasov, obočia a mihalníc. Na trhu sa objavuje čoraz väčší počet výživových doplnkov, ktoré pôsobia regeneračne na tvorbu vlasov a obsahujú rôzne vitamíny a minerály.

VLASOVÝ ZÁBAL PRE SUCHÉ VLASY

Suché vlasy si vyžadujú špeciálnu starostlivosť a výživu. Je dôležite vedieť, že používaním chemických prostriedkov sa odstraňuje dôležitý maz, ktorý suché a poškodené vlasy majú nedostatok. Med, vaječný žĺtok a olivový olej pomáhajú predísť vypadávaniu vlasov a nepriaznivým zmenám v ich štruktúre. Med a medový zábal je predovšetkým účinný proti lupinám a ukľudňuje podráždenú pokožku pod vlasmi. Vlasový zábal si vytvoríte ak zmiešate vaječný žĺtok, olivový olej a zopár lyžíc medu. Nanesiete to na vlasy a votriete do pokožky. Po 30 minútach vlasy dôkladne opláchnite vlažnou vodou. Aby bol zábal účinný, vlasy už neumývajte šampónom.

OCOT NA ŽIARIVO LESKLÉ VLASY

Na vlasy bez lesku a života je veľmi účinný ocot alebo citrón. Stačí ak si po umytí, opláchnete vlasy octovou vodou do ktorej pridáte zopár kvapiek citrónovej šťavy a vlasy vysušíte. Nemusíte sa obávať octového zápachu, pretože ten vyprchá pri vysušení vlasov a ocot navyše odstráni všetky nečistoty a mastnotu z vlasov. Octová kúra je aj osvedčeným prostriedkom pri tvorbe lupín a svrbiacej pokožke. Skúste túto procedúru vyskúšať

niekoľkokrát a s výsledkom budete nadmieru spokojná. Ak chcete ešte zvýšiť lesk svojich vlasov, vyskúšajte si na konci každého umytia, opláchnuť vlasy studenou vodou.

RAST VLASOV

Vlas vyrastá z vlasového korienka, prechádza neustálou zmenou, cyklom, ktorý ma 3 fázy. Prvá fáza trvá 3 až 5 rokov a nachádza sa v nej okolo 80-90 % vlasov. Bunky vo vlasových korienkoch prechádzajú delením a nové vzniknuté bunky sa tlačia smerom hore, vlas rastie. Druhá fáza znamená pre vlas odumieranie. Fáza trvá niekoľko dní. Tretia fáza môže trvať 3 mesiace aj dlhšie. Prináša stratu vlasov a tvorbu nových vlasových korienkov. Zahajuje sa ďalší cyklus, pričom priemerná rýchlosť rastu vlasov je 1 až 2 cm za mesiac. Najrýchlejšie nám rastú vlasy v lete, a najpomalšie je to na jeseň a zimu. Najviac vlasov na hlave majú prírodné blondínky v priemere asi 120 tisíc, čiernovlásky majú 100 tisíc a červenovlásky majú okolo 80 tisíc, avšak červené (ryšavé) vlasy sú najsilnejšie a najpevnejšie.

PROBLÉMY VLASOV

Kvalitu a vzhľad vlasov ovplyvňuje niekoľko faktorov ako je vek, dedičnosť, strava, rôzne choroby, fénovanie, sušenie, časté farbenie vlasov a predovšetkým neodborná starostlivosť.

Vypadávanie vlasov zapríčiňujú hormonálne zmeny, stres, vplyv niektorých liekov, nedostatočný prísun krvi do hlavy a samozrejme sa jedna aj o dedičnú záležitosť. Najčastejším problémom ktorý trápi nielen ženy ale aj mužov je tvorba lupín. Ich výskyt zapríčiňuje zvýšená tvorba maziva, stres, nevhodná starostlivosť a samozrejme aj zlý výber vlasových prípravkov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára