streda 6. júla 2011

Štetce, ktoré nemôžu v kozmetickej taštičke chýbať

Máte vo svojej kozmetickej taštičke ten správny štetec? Aj keď je lákavé používať štetček, ktorý ste dostali zadarmo od kozmetickej firmy v rámci kampane, ak túžite po skutočne dobrom mejkape, mali by ste do svojich štetcov rozumne investovať!


Ako však vyberať a prečo nie je štetec ako štetec? Dobrý mejkap si bez kvalitných pomôcok jednoducho nespravíte, to vám potvrdia nielen špičkoví vizážisti. Práve preto nestačí len investovať do kvalitnej kozmetiky. Ako teda vyberať?

Kvalitný materiál

Prvým krokom je výber materiálu, z ktorého by mal štetec byť vyrobený. V podstate máte na výber z prírodných materiálov (napríklad z konských vlasov) alebo z tých umelých. Prírodné materiály sú vhodnejšie pri nanášaní suchých produktov ako je červeň na líčka či očné tiene, syntetické sú naopak vhodné na aplikáciu vlhkých prípravkov ako podkladové krémy či tekutý mejkap.

Veľkosť a tuhosť

Nasledujúcim krokom je výber veľkosti štetca a jeho tuhosť. Predovšetkým štetce na nanášanie mejkapu by mali byť kvalitnejšie – ide o investíciu, ktorá sa z dlhodobého hľadiska vyplatí. Vždy vyberajte štetec, ktorý vám nebude dráždiť svojou tvrdosťou vašu pokožku.

Štetce, ktoré používate okolo očí, by mali byť užšie a jemnejšie, naopak na líca a ostatne širšie oblasti tváre naopak použite väčšie štetce.


Aké štetce sa vám hodia?

Štetec na mejkapový základ – mal by byť okrúhly, jemný a na špičke plochý
Štetec na púder – jemný, okrúhly, veľký a z prírodných materiálov
Štetec na líčka – jemný, strednej veľkosti a z prírodných materiálov
Štetec na očné tiene – malý, tuhší, plochý a prírodný
Štetec na obočie – malý a skosený
Štetec na pery – malý, plochý a s okrúhlou špičkou
A ako ochrániť svoju investíciu do kvalitných štetcov? V špecializovaných obchodoch dostať kúpiť prípravky, pomocou ktorých svoje štetce môžete čistiť, aby ste zabránili ich rýchlemu opotrebovaniu i množeniu nevhodných baktérií, ktoré by mohli pleť podráždiť. Pri kúpe štetca sa nezabudnite opýtať na spôsob čistenia, nevhodným čistením totiž štetec poškodzujete a skracujete jeho životnosť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára