streda 6. júla 2011

Beauty triky, ktoré vám vyčarujú mladšiu tváričku

Všetky ženy sa snažia vyzerať čo najlepšie a za slovkami „ čo najlepšie" sa skrýva aj snaha zakryť proces starnutia. Na to, aby sme ich korigovali, už poznáme mnoho účinných fínt ako správna strava, dostatočný pitný režim, krémy proti vráskam či obsah ochranného UV filtra. 

Pokračovať by sme mohli ešte dlho, no malým problémom je, keď na tieto veci trochu pozabudnete. Zo dňa na deň sa známok dozrievania pleti nezbavíte a vtedy vám zostáva jediná možnosť - mladší vzhľad pleti nafingovať. Ako? No predsa šikovnými beauty trikmi.


1. Lesk na pery

Možno sa vám to zdá až priveľmi jednoduché, ale v tom je krása najúčinnejších trikov. Pamätajte si, lesk na pery je fintou číslo jeden pre mladšie vyzerajúce tváričky. Naneste ho do stredu pier a rozžiarite nielen svoje ústa, ale aj tvár.

2. Zahoďte tmavé farby

Čo sa pier týka, všeobecne platí, že pre mladistvejší vzhľad sa hodia skôr bledé farby. Skúste teda na čas z vášho mejkapového repertoáru celkom vynechať tmavé farby rúžov a podobným „bledším heslom" sa riaďte aj pri líčení očí. Pridajte trochu lesku či jemných trblietok a sama uvidíte, či na váš účet pribudnú nejaké komplimenty.

3. Zvýraznené mihalnice

Je krutou pravdou, že s pribúdajúcimi rokmi aj niečo strácame a mnohé z nás majú na tomto negatívnom zozname aj mihalnice. Práve preto je dobré dbať na ich zvýrazňovanie, buď kvalitnou zhusťujúcou maskarou alebo aj ich umelými napodobeninami. V obchodoch už ponúkajú prirodzene vyzerajúce umelé riasy, takže sa nebojte prehnaného efektu. Skúste najskôr zopár umelých trsov a uvidíte, že takéto fingovanie sa celkom oplatí.

4. Lifting zadarmo

Možno vás to prekvapí, ale vytočené mihalnice sú akoby liftingom pre poklesnuté očné viečka. Samozrejme, že zázraky čakať nemôžet, ale natočte si riasy na jednom oku a porovnajte ho s druhým. Ak uvidíte rozdiel, o ktorom hovoríme, viete, že ste na správnej ceste, ako sa šikovným trikom trochu omladiť.

5. Lifting číslo dva

Viečka môžete opticky nadvihnúť aj správnym nanášaním ceruzky. Čiernou alebo hnedou linkou na hornom viečku predĺžite líniu rias a navyše môžete nafingovať aj lepší stav viečok. Na vonkajších rohoch potiahnite linku asi do 45 stupňového uhla a rozdiel určite uvidíte.

6. Nezabúdajte na korektor

Nepochybujeme, že mejkap je vašou povinnou výbavou, ale používate aj korektor? Zaobstarať by ste si ho mali najmä v prípade, že sa trápite tmavšími kruhmi pod očami, ktoré sa chtiac-nechtiac spájajú s vyšším vekom. Jedna vrstva korektoru nanesená ešte pred mejkapom zaistí celistvejšiu farebnosť pleti a uvidíte, že aj sviežejší vzhľad očí.

7. Nepreháňajte to s púdrom

Matné tváre boli hitom v 80-tych rokoch, no niektoré dámy sa tohto pravidla stále držia. Púder je síce mejkapovým pomocníkom stále, no ak chcete vyzerať mladšie, vymeňte svoj kompaktný púder za práškový. Obsahuje mikroskopické čiastky, vďaka ktorým bude nanesený film oveľa jemnejší a sviežejší.


8. Oživujte líčka

Mladosť, sviežosť a život dodávajú tvári farebné líčka. Ak vám nebola nadelená prirodzená červeň v tvári, určite poznáte veľmi jednoduchú pomoc. Trocha lícenky v správnej farbe robí zázraky s tvárou i s vekom vašej pleti.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára