sobota 2. júla 2011

Mejkapové chyby, s ktorými ostarnete


Trendy líčenia sa postupne obmieňajú, no i tak je tu niekoľko zlatých pravidiel, ktoré nikdy nevyjdú z módy. Ich základom je správna technika a správne farby, ktoré sa starajú o to, že nebudete vyzerať o niekoľko rokov staršie. Ak však niektoré z týchto pravidiel porušíte, zbytočne si pridávate vek, do ktorého ste ešte nedorástli. A to predsa nechcete.


Vrstva mejkapu

Už pri základom kroku môžete líčenie celkom zničiť. Príliš veľa mejkapu je ťahom číslo jeden, ktorým si okamžite pridávate na veku. Vy síce chcete mať istotu, že zakryjete všetky póry, vyrážky a fliačiky, no vytvárate vrstvu, ktorá tvári nesvedčí. Mladšia pleť takýto nános mejkapu nepotrebuje a často postačí investícia do kvalitnejšieho produktu. Ten zakryje nedostatky aj s menším snažením a vy budete vyzerať oveľa prirodzenejšie.

Príliš bledý mejkap

Ak nemáte správny odtieň mejkapu, ťažko na ňom vybudujete extra pekné líčenie. Vždy hľadajte mejkap približne v tóne vašej pleti, prípadne o jeden tón tmavší. Čoho by ste sa určite mali vyvarovať je mejkap výrazne bledší, ktorý spôsobuje efekt staršej pleti. Bledá farba totiž zvýrazní nedostatky ako vyrážky či prípadné vrásky a ak nebudete celkom vyzerať ako duch, tak ako svoja o 10 rokov staršia kópia.

Priveľa púdru

Púder je síce pri mastnejšej pleti rozhodujúci, ale každý jeden vizážista vám povie: „Opatrne s ním!" Zatiaľ, čo by ste ho v jemnej vrstve mali aplikovať na líca a nos, okolo očí je úplne nevhodný. Zvýrazní vám totiž vrásky, a to aj v prípade, že žiadne nemáte. Púder okolo očí ich na počkanie vyrobí.

Linka na spodnom viečku

Výraznejšie orámovanie oka na spodnom viečku vám môže urobiť medvediu službu. Po prvé oko opticky zmenšíte, pod druhé upozorníte na kritické body pod okom. Kruhy, fľaky či tmavšie vačky linka iba zvýrazní, takže ju kreslite len na hornom viečku. V tomto prípade si ešte prilepšíte, lebo taká predĺžená linka pôsobí ako optický „nadvihovač" viečka.

Maskara na spodných mihalniciach

Podobne ako linka, aj maskara môže uškodiť. Ak máte kruhy či unavené oči, farbou na spodných mihalniciach na tieto nedostatky iba upozorňujete. Zvýrazňujte teda najmä horné mihalnice a spodné iba vtedy, ak to stav vašich očí dovolí.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára