štvrtok 28. júla 2011

Sexi líčenie pre opálené tváričky


Či sa o to snažíte alebo nie, slnko sa v lete na vašej tvári podpíše. Niekto má po pár slneniach sa jemný snedý filter, iné ženy sa zase môžu popýšiť dokonalo bronzovou tváričkou. Aby však vaša opálená pleť vyzerala naozaj skvelo, treba jej prispôsobiť aj líčenie, ktorému sa ani v lete celkom nevyhnete.

Kedy sa líčiť?

Leto je síce najlepším časom, kedy odložiť mejkap i všetky líčidlá, no na sto percent to neplatí. Ak sa nezvyknete líčiť v bežný deň, na večernú akciu, prípadne inú udalosť zrejme po kozmetickej taštičke siahnete. Aby ste teda vedeli, čo opálenej tvári svedčí a čomu sa radšej vyvarovať, tu je zopár šikovných trikov.

Ľahký mejkap

Ak sa ani v lete nechcete vzdať mejkapu, vôbec to nevadí. Jedna ľahká vrstva môže urobiť svoju službu, prípadne zakryje malé nedostatky. Na čo by ste si ale mali dať pozor, je „nový" tón vašej pleti. Slnko sa totiž v lete stará o vašu tmavšiu podobu, takže tomu treba prispôsobiť aj mejkap. Ak by na vašej pleti pôsobil bledo, okamžite vás urobí o niekoľko rokov staršou, čo určite nechcete.

Poprašok bronzu

Bez mejkapu alebo s ním, no do ruky určite zoberte bronzový púder. Práve tento produkt je v lete jednotkou a postará sa o skvelý vzhľad vašej opálenej pokožky. Ak chcete trocha zažiariť, siahnite po trblietavom púdri, ak chcete iba zvýrazniť dotyk slnka, voľte matnú podobu. Bronzový púder je najlepšie nanášať veľkým guľatým štetcom od T-zóny na lícne kosti a opäť pozor na to, aby sa čo najviac približoval odtieňu vašej tváre.

Rumenec na tvári

Aj na opálenej tvári sa krásne vyníma rumenec. Podľa odtieňu svojej pleti zvoľte farbu - ružovú, broskyňovú alebo napríklad aj s nádychom bronzu a naneste ju na bronzový poprašok. Ak by ste mali celú paletu líčok, pokojne skúste trik vizážistov. Tmavšiu farbu naneste na lícne kosti, bledšiu na ich najvrchnejšiu časť.

Rozjasnené miesta

Čarovanie s paletou líčok môžete pokojne preniesť aj do líčenia ako takého. V lete totiž určite využijete aj rozjasňovač pleti, ktorý sa stará o žiarivú tváričku. Nanáša sa len na určité miesta - na spánky, bradu či vrch lícnych kostí a svoju službu spraví aj v dekolte. Tento bezfarebný produkt je malým letným zázrakom pre opálenú pleť a chýbať by vám nemal.

Ligotavé oči

Na letnej tvári najkrajšie vyniknú ligotavé alebo metalické očné tiene. Ak si ich nanesiete v tyrkysovej, fialovej či ružovej farbe, o letný look máte postarané. V zásade však platí, že opálenej tvári svedčia bledšie farby, ktoré rozjasňujú, pozor však na takú bledú, ktorá zíva nudou. Pohrajte sa aj s tieňovaním a uvidíte, že letná farba spojená s leskom najviac pristane práve opálenej tvári.

Šťavnaté pery

Pri líčení pier platí tá istá stratégia ako pri očiach - lesk, farba a efekt. Hľadajte rúže, ktoré vám automaticky vytvoria ilúziu plnších pier a vďaka lesku urobia vaše pery doslova letnými. K letu patrí červená či ružová, no ak viete, ako na to, pokojne si podľa posledných trendov nalíčte pery na oranžovo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára