streda 6. júla 2011

Hra s tieňmi: Zamaskujte nedokonalosť očí

Nejaké tie očné tiene zrejme máte v kozmetickej taštičke aj vy. Ich aplikácia síce zaberie zopár minútiek navyše, ale táto časová investícia sa rozhodne oplatí. Tiene našim očiam na počkanie dodávajú farbu, šmrnc či výraz a ak sa pri líčení trochu posnažíte, môžete si oči aj „vytvarovať". Ak ich totiž máte malé, sklesnuté či príliš oddialené oči, optická hra tieňov vám tieto nedokonalosti môže zamaskovať.


Malé oči

Ani hviezdy sa nenarodili s takými veľkými očami, akými sa prezentujú v reklamách či na fotografiách. Všetko je o šikovnom líčení, ktorého súčasťou sú aj správne tiene. Na zväčšenie očí najlepšie platia svetlé a trblietavé tiene, ktoré by ste si mali nanášať na hornú časť viečka a do vnútorného kútika oka. Rozotrite ich na väčšiu plochu horného viečka, pretože orámovanie na veľkosti nepridáva. Ak hľadáte ešte ďalšie tipy, ako svoje oči opticky roztvoriť, kliknutím SEM objavíte niekoľko veľmi jednoduchých, no účinných trikov.

Oči blízko pri sebe

Ak vám príroda nadelila blízko seba posadené oči, vezmite do ruky tmavé aj bledé očné tiene. Neutrálnu farbu naneste do vnútorného kútika oka a vytvorte si okolo neho vytieňované ležaté Véčko. Tmavé tiene aplikujte do vonkajších kútikov, čím sa oči opticky vzdialia. Veľmi šikovným trikom je aj linka na hornom viečku, ktorú si môžete vytvoriť tmavým očným tieňom. Postupujte od začiatku oka slabučkou líniou, ktorá smerom von postupne naberie na sýtosti farby a takisto na hrúbke.

Oči ďaleko od seba

Priveľmi oddialené oči k sebe môžeme priblížiť presne opačnou fintou. Od vnútorného kútika oka smerom k obočiu skúste naniesť tieň intenzívne, no pozor na prehnane tmavé farby. Smerom k vonkajšiemu kútiku farbu zjemňujte, prípadne sa pohrajte s vhodnou kombináciou bledej a tmavšej farby. Pre optické priblíženie očí využite aj svoje obočie, ktoré zvýrazníte hlavne na jeho začiatku.

Okrúhle oči

Ženy s priveľmi okrúhlymi očami často túžia po tzv. mandľovom či oválnejšom tvare. Využite opäť súhru bledých a tmavých tieňov, ktoré nanesiete podľa istých pravidiel. Na podkladový bledý tieň naneste do stredu viečka stredne tmavú farbu a do vonkajšieho kútika najtmavšiu. V tomto prípade je linka úplnou nutnosťou, pretože jej pretiahnutím za vonkajšiu hranicu oka vytvoríte požadovaný oválny tvar.

Mandľové oči

Samozrejme, každá chceme to, čo nemáme a ženy s oválnymi očami si často chcú vytvoriť dojem „guľatejšieho" pohľadu. Oči zaokrúhlite ich olemovaním zhora i zdola, tieňové linky by však mali byť pri krajoch (vnútornom i vonkajšom) čo najtenšie.

Určite ste si všimli, že na oku veľa spraví aj súhra farieb. Nebojte sa teda skúšať rôznofarebné tiene a oči ozvláštnite aj týmto spôsobom. Kombinácie so žltou, oranžovou či tyrkysovou sú momentálne veľmi žiadané, tak prečo ich nevyskúšať?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára