sobota 2. júla 2011

3 účesy, vďaka ktorým omladnete


Pri téme starnutie sa najčastejšie spomína zvýšená starostlivosť o pleť. Je pravdou, že vďaka nej redukujeme prejavy vrások a teda aj roky, no nespoliehajte sa iba na účinok krémov. Ak chcete zo svojho veku trošku ubrať, zahájte šikovné maskovacie manévre, ktoré ponúkajú vaše vlasy.

Vlasy v dĺžke pod plecia akosi prirodzene pôsobia mladistvejším dojmom. Síce je u nás akousi zásadou, že s vyšším vekom by sa mali vlasy skracovať, no ak to ich kvalita dovoľuje, pokojne ich nechajte odrásť. Čo sa ich úpravy týka, nebojte sa ofiny. Niektorí kaderníci dokonca tvrdia, že je lepšia ako botox, takže za vyskúšanie to určite stojí.

Cestičku si sčešte nabok a pridajte šikmú ofinku, ktorá bude končiť tesne pod obočím. Vďaka takto vylepšenému strihu zjemníte línie tváre, upriamite pozornosť na oči a lícne kosti a celkom oživíte váš typický dlhý účes. Mali by ste sa vyhnúť ofine a lá Kleopatra, ktorá pôsobí ťaživo a zostruje črty tváre. Ofinka nabok je jemnejšia, čím vám uberie roky celkom na počkanie.


Stredne dlhé vlasy

Ak sa vaše vlasy končia niekde od uší k pleciam, stále máte dosť možností, ako si nimi dopomôcť k mladistvejšiemu vzhľadu. Podľa odborníkov nám roky pridávajú rovné vlasy jednej dĺžky, ktoré akoby tvár ťahali smerom dole. Aby ste sa tomuto efektu vyhli, nechajte si vlasy prestrihať do postupna. „Strategicky" rozložené vrstvy zjemňujú orámovanie tváre, čo je prínosné rovnako ako šikmá ofinka.

Asi tušíte, že takú istú omladzovaciu službu ponúkajú aj voľnejšie vlny, ktoré sa hodia vlasom dlhým i trochu kratším. Skúste preto triky s kulmou a ledabolo natočenými hrubšími prameňmi. Zo stredne dlhých strihov môžete skúsiť predĺžený bob, ktorý z módy tak skoro nevyjde, takže budete stále moderná a IN.

Krátke vlasy

Mnoho žien rokmi preferuje krátky účes. Či už úlohu zohráva kvalita vašich vlasov alebo osobné preferencie, s ohľadom na vek dbajte na niekoľko vecí. Najlepšou voľbou sú strihy, ktoré sú na vrchu hlavy mierne predĺžené, pretože ponúkajú možnosť šikmej ofinky. Jej výhody sme si už povedali, takže skúste pixie alebo krátky bob.

Celkom krátke účesy alebo až priveľmi prestrihané sa veľmi neodporúčajú, pretože v určitom veku už môžu pridávať roky. Pomôcť si môžete miernym objemom na vrchu hlavy, ktorý buď nafingujete strihom alebo si ho vyčarujete fénom a guľatou kefou. O tomto triku hovoria kaderníci ako o liftingu tváre, čo určite nie je na zahodenie.

Nájdite si teda ráno zopár minút navyše a venujte ich úprave vlasov. Za ubratie niekoľkých rokov to určite stojí, čo poviete?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára