streda 6. júla 2011

Zahoďte pinzetu a trhajte chĺpky niťou

Počuli ste už o tom, že obočie dodáva vašej tvári výraz? Určite áno, pretože je to svätá pravda. Navyše platí aj to, že pekne tvarovaným obočím získajú jedinečný výraz aj oči a dokonca môžu byť opticky väčšie. Aby ste zo všetkých týchto ponúkaných vymožeností obočia vyťažili čo najviac, zrejme aj vy beriete pravidelne do ruky pinzetu. No počuli ste už o trhaní niťou?


Niťou na chĺpky

Táto metóda sa do sveta rozšírila pomerne rýchlo a miestom jej pôvodu je India. Síce sa niťou dajú trhať chĺpky na akomkoľvek mieste na tele, najčastejšie sa používa práve na obočie. Popularita tejto metódy sa skrýva v jej rýchlosti a presnosti. Oproti trhaniu pinzetou zaberie oveľa menej času a dosahujú sa ňou rovnejšie tvary obočia, v porovnaní s voskom je zase niť oveľa jemnejšia k vašej pokožke. Touto metódou vytrhnete naraz viac chĺpkov, a to aj s korienkom, preto sa nemusíte obávať ani krátkodobejšieho účinku. Úprava niťou vydrží rovnako dlho ako po akejkoľvek inej metóde.

Krok po kroku

Trhanie niťou je vo svete pomerne rozšírené, no u nás ešte veľmi známe nie je. Ak si teda chcete overiť, prečo sa milióny žien spoliehajú v boji proti chĺpkom na niť, tu je šikovný návod.

1. Odstrihnite si z bežnej bavlnenej nitky približne dvadsať centimetrový kúsok. Konce spolu zviažte, čím vytvoríte z nitky kruh.

2. Spojenú niť chyťte prstami oboch rúk a navlečte si ju tak, aby ste z nej na pohľad vytvorili obdĺžnik.

3. Jednou rukou pretočte niť aspoň päťkrát a miesto obdĺžnika máte na prstoch niť v tvare hranatej osmičky - niť máte teda predelenú na dve rovnaké polovice.

4. Roztvorte prsty jednej ruky a uvidíte, ako sa vám stred nitky posúva na opačnú stranu. Vyskúšajte to z každej strany, a práve sa pozeráte na princíp trhania tejto metódy.

5. Začnite na mieste medzi obočiami, kde sú chĺpky najmenej viditeľné. Priložte niť s dvomi rovnakými polovicami medzi obe obočia a roztvorením prstov jednej ruky posúvajte stred nitky.

6. Strana, ktorá sa zmenšuje zachytáva nechcené chĺpky a rýchlym potiahnutím ich jednoducho vytrhnete.

7. Týmto spôsobom pokračujte aj pod obočím a postupne sa prepracujete k pekne vytvarovanému obočiu.

Asi je vám okamžite jasné, že táto metóda si vyžaduje cvik. Aby ste si teda trhanie nitkou nacvičili naozaj dokonalo, pripájame aj názorné video s celým postupom.

Aký je trend?

Na záver si ešte povedzme, že tenkým, ceruzkovým či príliš vytvarovaným obočiam odzvonilo. Už dlhšie sa nosí prirodzenosť a vaše obočie by tak malo byť trošku hrubšie a bez výrazných trhacích zásahov. Vaša úprava síce bude vyzerať ako úplne minimalizovaná, no každá dobre vieme, že za krásou vždy stoja skryté triky. A jedným z nich pokojne môže byť aj šikovné ovládanie obyčajnej nitky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára