streda 6. júla 2011

Holenie: Zájsť žiletkou aj na ruky?

Chlpatí muži sú v podstate sexi, ale o ženách sa nič podobné nedá povedať. Zarastené nohy ani chlpaté podpazušie sa s príťažlivým vzhľadom veru nespájajú a mnohé z nás sa už s neistotou v očiach pozerajú aj na chĺpky na rukách. Diktát módy síce velí jasne - odhalené ženské telo musí byť krásne hladké, ale platí to aj na naše paže?


Nie sú chĺpky ako chĺpky

Ak ste sa nad problémom holenia rúk ešte nepozastavili, zrejme ste svetlou výnimkou, a to doslova. Ženy, ktoré zarastajú svetlými chĺpkami, sa väčšinou pri téme „holenie" veľmi nerozohnia, pretože ich chĺpky sú navyše aj o poznanie jemnejšie. Na rukách tak majú nenápadný „porast", ktorý takmer nie je vidieť a v prípade nejakého nápadne vytŕčajúceho chĺpku celkom stačí krátky zákrok pinzetou.

Čo však v prípade tmavých až čiernych chĺpkov, ktoré na ženskej ruke bijú do očí? Samy musíte uznať, že na pohľad nejde o nič príjemné a k jemným ženským črtám ani veľmi vhodné. Mnohé majiteľky takýchto tmavých chĺpkov si naďalej zachovávajú chladný postoj a depilačnými metódami sa venujú iba nohám, podpazušiu a oblasti bikín.

Prirodzenosť sa predsa ešte stále nosí a oholené ruky nie sú pre každého. Rovnako veľa je však aj takých dám, ktoré sa s tmavými chĺpkami popasujú, nech sa objavia hocikde. Depilácia rúk už nie je žiadnou novinkou a ponúknu vám ju aj v každom kozmetickom salóne.

Ako holiť ruky?

Ak teda vaše chĺpky nezblednú ani s príchodom slnečných lúčov a vy sa cítite nepríjemne, pokojne si pomôžte depiláciou. Nebudete zďaleka prvá, ktorá na zoznam svojich holených miest pridá aj predlaktia a dôležité je, že sa budete cítiť príťažlivejšie. Ženy sa často spoliehajú na žiletku, no tak ako pri iných oblastiach, aj na rukách sa môžete stretnúť s klasickými „žiletkovými" problémami.

Chĺpky môžu rásť ešte pevnejšie a tmavšie, riskujete zapálené korienky aj podráždenú pokožku. Keďže ruky sú miestom, ktoré sú stále na očiach, kvôli eliminovaniu všetkých týchto rizík je lepšie zvoliť radšej inú metódu depilácie.

Krémy, vosky, strojčeky

Celkom jednoduchou možnosťou je depilačný krém, ktorý chĺpky na povrchu rozloží a nezasahuje tak do korienkov. Žiadne podráždenie, hladká pokožka a jemný pocit, ktorý vydrží asi týždeň. Ak sú však vaše chĺpky veľmi pevné a husté, možno vám krém nezlikviduje všetky chĺpky a budete si musieť pomáhať aj pinzetou či žiletkou. Ženy sa často spoliehajú na strojček, ktorý chĺpky povytŕha.

 Výhodou trhacej metódy je to, že sa rast po čase preriedi a chĺpky sa zjemnia. Podobne funguje aj depilácia voskom, voskovými pásikmi či cukrovou pastou. Samozrejme, asi netreba pripomínať, že tieto metódy si vyžadujú poriadne zatnúť zuby a keďže pokožka na predlaktiach je dosť citlivá, veľmi rýchlo pochopíte, že pre krásu sa naozaj musí aj trochu trpieť.

Už sme spomínali, že depilácia rúk je bežnou položkou v ponuke kozmetických salónov. Na vaše predlaktia môžu použiť celý rad metód, ktoré ponúkajú, no ako už iste tušíte, najtrvalejší účinok vám zaistí laser. Výber vhodnej metódy je už len na vás a zrejme aj na sume, ktorú chcete do depilácie investovať.

Dôležité však je, že možností, ako sa zbaviť tmavých chĺpkov na rukách, je viac ako dosť. Ak teda chcete s touto svojou „nedokonalosťou" zabojovať, smelo do toho. Hladké ruky vám môžu zaistiť príjemný pocit, po ktorom túžite.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára