utorok 4. októbra 2011

Ako vyzerať skvelo aj bez mejkapu?


Počas leta sme podobnú dilemu neriešili. Dostatok slnečných lúčov nám dal farbu, ktorá mejkap nepotrebovala a ak patríte k pehuľkám, o problém ste mali celkom postarané. Na tvári dostala priestor hlavne maskara či rúž a proces líčenia bol hotový. Čo však teraz, keď sa už na opálenie nemôžete spoliehať a vrstvy mejkapu takisto nie sú tým, po čom túžite? Pomôžte si malými optickými trikmi, ktoré sčasti vyvážia absenciu mejkapu.

Obočie je dôležité

Keď sa zadívate na svoju nenalíčenú tvár, čo si všimnete ako prvé. U mnohých žien sú to oči, ktoré sa môžu strácať, sú malé či nevýrazné. V takomto prípade sa pozrite nad ne a zhodnoťte, či by sa s obočím nedalo niečo urobiť. To správne vytvarované totiž dodáva tvári nový výraz, robí oči väčšími a výraznejšími a takisto pôsobí ako optický lifting tváre. Netrhajte však nepremyslene či nasilu, von by malo ísť iba to, čo bráni prirodzenému oblúku vášho obočia.

Klieštiky spravia veľa

S očami urobíte zázraky aj tou najklasickejšou fintou zo všetkých. Zoberte do ruky kliešte na mihalnice a vytočte ich. Táto kozmetická pomôcka sa radí k tzv. must have alebo po našom musíte mať, ale to by ste už dávno mali vedieť. Vytočené mihalnice skutočne zväčšia oči, len pozor na správny postup. Kliešte pritlačte takmer pri korienkoch mihalníc, aby ste nevytvorili neprirodzený efekt a ak chcete, aby účinok vydržal dlhšie, kliešte trochu nahrejte fénom.

Nezabúdajte na krém

Ak sa radíte k ženám, ktoré na mejkap príliš nie sú, určite ste si osvojili pravidelné používanie krému. Suchá pokožka totiž vyzerá staršie, unavene či nepekne a tomu predchádza práve krém. Jeho hydratačné zložky zvláčnia pokožku až do hĺbky, no vo váš prospech navonok hrá fakt, že nakrémovaná pleť vyzerá o poznanie čerstvejšie, mladšie a lepšie.

Úlohu hrá aj oblečenie

Aby sme sa netočili len okolo kozmetiky a tváre, pozrite aj na to, čo máte na sebe. Jasné farby vedia farbe pokožky pomôcť a dodajú jej iskru a jas. Ak sú teda neutrálne odtiene tým, čo máte na sebe najčastejšie, určite by to raz za čas chcelo zmenu. Kvôli celkovému dojmu, ale aj s ohľadom na vašu pleť.
S oblečením a spája ešte jeden trik, ktorý je naozaj iba trikom. Ak mierne poodhalíte kožu aj na inej časti tela ako na tvári (na mysli máme napríklad hlbší výstrih), primárna pozornosť určite nebude smerovať na vašu nenalíčenú tvár. Okrem takejto sexi ženskej provokácie si však môžete zvoliť aj zaujímavý účes alebo outfit, ktorý zaručene odvedie pozornosť, ak si nenalíčenou tvárou nie ste celkom istá.
wanda.atlas.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára