nedeľa 23. októbra 2011

8 spôsobov, ako byť krajšia s olivovým olejom



Olivový olej už dnes patrí k bežnej výbave. Nemáme však na mysli iba kuchyňu, ale aj kúpeľňu, v ktorej sa staráte o svoj vzhľad. Jeho účinky snáď dokazovať netreba, hovorí sa o nich viac ako dosť. Zjemňuje, zvláčňuje, vyhladzuje i vyživuje, presne podľa toho, akým spôsobom ho na svoje telo aplikujete.

Proti suchej pokožke


Na muške má olivový olej hlavne suchú pokožku. Na telo ho môžete aplikovať v jeho surovej podobe - čiže malé množstvo oleja vmasírujte priamo do miest, ktoré sú príliš suché. Pre menej mastný pocit sa odporúča kúpeľ, do ktorého pridáte dve lyžice olivového oleja. Po vysušení bude pokožka jemná, vláčna a hydratovaná.


Proti vráskam

Ak vás začínajú trápiť vrásky, opäť sa obráťte na tú najjednoduchšiu domácu pomoc. Olivovým olejom môžete jemne masírovať miesta, na ktorých vás vrásky trápia, prípadne olej jemne vklepávajte do pokožky. Aj nechcete pokožku vôbec namáhať, navlhčite vatový tampón olivovým olejom a priložte ho na postihnuté miesta. Pre ešte lepšiu starostlivosť o začínajúce vrásky sa do oleja odporúča pridať šťava z citróna.


Proti striám

Najmä budúce mamičky si uvedomujú, aké je dôležité hydratovať pokožku. Na brušku sa vie nepekne natiahnuť a zanechať strie, čomu predchádza práve natieranie olivovým olejom. Strie sa však vedia objavovať aj na bokoch či prsiach, preto nezabúdajte ani na starostlivosť o tieto miesta.



Proti celulitíde

Šikovný recept s olivovým olejom existuje aj pri nepríjemnej téme, ktorou je celulitída. Zmiešajte dve lyžice oleja s mletou kávou a dôkladne masírujte miesta, na ktorých sa vám robia hrbolčeky. Kombinácia týchto dvoch prísad má skvelé účinky a spolu s pravidelnosťou ich môžete aj pocítiť.

Proti suchým chodidlám

Čas chladných mesiacov je tu, a tak dostanú zabrať naše lakte či chodidlá. Ide o partie, ktoré doplácajú na hrubší zimný odev a rýchlo sa vysúšajú. Ako sme už povedali, pomôže im pravidelná dávka olivového oleja, ktorá sa hodí najmä pred spaním.


Proti vysušeným perám

Šupinaté pery nie sú žiadnou lichôtkou, takže sa nezabudnite sa starať ani o ne. Opäť pomôže olivový olej, ktorý zmiešate s hrubozrnným cukrom a pery touto zmesou premasírujete. Cukor sa postará o potrebný píling a olej o výživu a jemnosť pokožky.



Proti vlasom bez života

Olivový olej sa veľmi často spája aj s vlasmi. V spolupráci so žĺtkom sa vie postarať o hydratáciu, ktorú potrebujú suché vlasy, ak doň pridáte trochu mlieka, dosiahnete väčší lesk. Do domácich masiek na vlasy sa často pridáva aj med, ktorý je spolu s olivovým olejom jedným z najväčších prírodných bojovníkov za krásu.


Proti lámavým nechtom

Používanie olivového oleja sa odrazí aj na vašich nechtoch. Pravidelne ich masírujte trochou olivového oleja, čo pomôže nielen im, ale aj pokožke okolo nechtov a na celých rukách. Rýchlou pomocou je aj kúpeľ pre ruky, ktorý pripravíte rovnako ako klasický kúpeľ. Do misky s vodou pridajte trochu olivového oleja a nechajte ruky, nech si odpočinú a načerpajú novú dávku hydratácie a jemnosti.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára