nedeľa 23. októbra 2011

Takto sa tých vyrážok veru nezbavíte!



Najlepšou cestou proti akné je dôkladná prevencia, lenže čo keď už sú vyrážky na svete? Aj v takom prípade je rozhodujúca starostlivosť o pleť a bez pochyby aj o samotné akné. Postupov na efektívnu liečbu je pomerne dosť, no pozor na tie najčastejšie omyly, ktoré krásnej pleti nenahrávajú.

Keď lieky, tak dôkladne

Ak je akné v horšom stave ako len pár vyrážok raz za čas, najlepšou cestou je navštíviť dermatológa. Nie vždy, ale často vie stavu pleti pomôcť a jeho výhodou je aj odborná aplikácia liekov. Tu však dochádza k omylu číslo jeden, a tým je nepravidelná aplikácia predpísaných liekov. Mnohí bojovníci proti akné zabudnú raz za čas na potrebnú mastičku, inokedy vynechajú čistenie tváre predpísanou vodou len kvôli lenivosti. Všetky tieto okolnosti hrajú proti pleti bez vyrážok, takže na pravidelný prísun účinných látok nezabúdajte.


Keď čistiť, tak primerane

Reklamy nás lákajú na desiatky produktov, ktoré nám dokonalo vyčistia tvár, a tak sa nie je čo čudovať, že mnohí ľudia skúšajú pričasté čistenie ako prevenciu proti vzniknutému akné. Umývajú, čistia a drhnú, a to všetko s pocitom, že sa vyrážok zbavia rýchlejšie. Avšak, akné nie je spôsobené iba špinou, takže nadmerné používanie čistiacich produktov nezaváži. Pokožku dokonca môže ešte viac podráždiť, zvlášť, ak je prípravok na čistenie tváre drsnejšieho charakteru.



Keď používať, tak postupne

Polička plná produktov proti akné nie je v domácnostiach ničím výnimočným. V ponuke sú predsa vody, gély, mastičky i peny, tak prečo nevyskúšať všetko, či nie? Odborníci však upozorňujú, že jednému produktu by sme mali dať minimálne dva týždne, kým ukáže možnú silu v boji proti vyrážkam. Takisto nie je vhodné používať viac produktov naraz. Bežný spotrebiteľ totiž nepozná možné interakcie jednotlivých zložiek a riešiť napáchané škody by ste asi spätne nechceli.


Keď nakupovať, tak dôsledne

Omylom je aj nedôslednosť, s ktorou niektorí ľudia vyberajú produkty proti akné. Vždy treba zhodnotiť typ svojej pleti a neoznačovať ju len ako problematickú. Vyrážky sa môžu tvoriť na suchej i mastnej pleti, pričom obe nemajú rady v produktoch alkohol. Takisto by ste mali hľadieť na zložky olejov, pretože suchá pleť ich vyslovene potrebuje, no mastnú môžu zbytočne premastiť.



Keď tlačiť, tak opatrne

Aj keď tlačenie vyrážok je označované za veľký omyl peknej pleti, asi ťažko sa mu dá vyhnúť. S bielymi vyrážkami predsa nebudeme chodiť po svete, takže zásah je jednoducho potrebný. Aj tu však platia isté pravidlá, ktorými predídete katastrofe z neopatrného tlačenia. Ich základom je hygiena, opatrnosť a správny prístup, čo by sa v podstate dalo aplikovať na celkovú starostlivosť o akné.

wanda.atlas.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára