utorok 4. októbra 2011

Kate Moss



Kate Moss, celým menom Katherine Ann Moss, sa narodila 16.1.1974 v londýnskom Croydonu vo Veľkej Británii. Kate neurobil slávnou jej vzhľad, ale celá jej osobnosť. Kate bola "objavená" v roku 1988, keď sa vracala z rodinnej dovolenky na Bahamách do Anglicka. Na letisku si ju všimla Sarah Doukas z modelingovej agentúry Storm. V tej dobe mala Kate 14 rokov.

Veľký úspech zaznamenala už vďaka prvému fotografovaniu pre časopis The Face, kde sa objavila na obálke nahá. Kate bola na modelku neobyčajne nízka a v porovnaní so supermodelkami 80.rokov aj veľmi chudá. A práve preto sa stala novou ikonou antimodelky a odštartovala novú vlnu v modelingu, tzv. waif look (waif - anglicky zanedbanec, otrhanec, vagabund).

V roku 1992 sa Kate zoznámila s Calvinom Kleinom a čoskoro sa stala jeho múzou a tvárou pre kolekciu oblečenia aj pre parfums Obsession /posadnutosť/. Bola idolom pre mládež celého sveta. Kate sa objavila a stále sa objavuje aj na obálkach prestížnych módnych časopisov celého sveta. Za svoju dlholetú kariéru spolupracovala s mnohými významnými fotografmi, napr. Mario Testino, Mario Sorrenti, Juergen Teller, či Peter Lindbergh.

Okrem modelingu sa Kate zaujíma aj o módne návrhárstvo. Pôvabná modelka navrhuje aj vlastnú značku oblečenia pre luxusný britský reťazec Topshop, s ktorým v roku 2007 podpísala zmluvu a navrhla svoju prvú kolekciu oblečenia a doplnkov. V tom istom roku predstavila aj vlastnú vôňu s názvom Kate Moss.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára