utorok 4. októbra 2011

Bvlgari



História značky Bvlgari je vlastne životným príbehom Gréka Sotiria Bulgariho, ktorý sa rovnako ako jeho predkovia, venoval výrobe vzácnych strieborných šperkov. V roku 1879 odišiel z gréckej dedinky Kallarrytes do Talianska a usadil sa v malebnom Ríme. Svoje šperky najskôr, takisto ako jeho otec Giorgios, ponúkal len po domoch a na ulici Pincio pred Francúzskou akadémiou. Neskôr si však splnil dávny sen a otvoril si vlastnú predajňu na ulici Via Sistina 85. Významným rokom v histórii bol rok 1905, kedy si Sotirio otvoril obchod na luxusnej ulici Via dei Condotti 10 a aby prilákal zákazníkov, pomenoval ho podľa románu uznávaného spisovateľa Charlesa Dickensa, „Old Curiosity Shop." Neponúkal tu obyčajné šperky, starostlivo vyberal najkrajšie a najvzácnejšie kúsky, aby nimi zaujal turistov. Postupom času sa mu podarilo získať si svoju klientelu a v radoch známych ľudí bolo jeho meno zosobnením nádhernej a kvalitnej práce.

Jeho práca sa stala inšpiráciou i pre jeho deti, Giorgia a Constantina, ktoré po otcovej smrti, v roku 1934, zrekonštruovali jeho obchod. Priestory tohto obchodu sú do dnešného dňa srdcom všetkých predajní Bvlgari. Dobré meno značky Bvlgari rástlo každým krokom, a tak sa firma v roku 1970 rozhodla otvoriť svoje predajne aj v New Yorku, Ženeve, Monte Carle a v hlavnom meste elegancie a štýlu, v Paríži.

V roku 1984 Giorgiovi synovia Paolo a Nicola vzali spoločnosť do vlastných rúk, aby ju viedli s rovnakou húževnatosťou, ako ich otec a strýko. Činnosti Bvlgari opäť rozšírili aj do iných oblastí pôsobenia. V roku 1993 vznikol prvý parfum Bvlgari, „Eau de parfums Cologne au thé vert", ktorému rozhodne nechýbala zmyselná vôňa a šmrnc. Vznikla tiež prvá kolekcia hodvábnych šatiek, kožených dámskych kabeliek, slnečných okuliarov či darčekových predmetov. Filozofiou je luxus a kvalita služieb, typické znaky výrobkov značky Bvlgari.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára