utorok 4. októbra 2011

Kedy mejkap škodí?

Múdru vetičku - dobrý sluha, ale zlý pán - by sme mohli aplikovať na tisícky vecí a v mierne prenesenom význame dokonca aj na mejkap. Ten je síce najlepším priateľom miliónov žien na celej zemi, ale predsa len dokáže uškodiť. Dôležité však je, že jeho negatívnym vplyvom môžete samy predísť.

mejkap škodí, keď:

...ho neodlíčite

Dokonalé odlíčenie a následne aj vyčistenie pleti je úplným základom, teda aspoň v prípade, že chcete mať skutočne peknú pleť. Večerná desaťminútovka nad umývadlom zaistí, že sa pleť môže v noci dostatočne prečistiť a ak na ňu čo len raz za čas pozabudnete, na následky nebudete dlho čakať. Upchaté póry urobia svoje a verte, že sa ich budete zbavovať dlhšie, ako by ste venovali jednému dôkladnému vyčisteniu tváre.
... vysušuje
Väčšina mejkapov má v popise práce aj čiastočné hydratovanie pleti, ale nemali by ste sa na to spoliehať. Toto pozitívum navyše neobsahuje každý jeden mejkap a niektoré produkty dokážu presný opak. Po ich priamom aplikovaní sa na pokožke vytvárajú viditeľné šupinky a suchšie miesta, ktoré bez mejkapu na tvári neboli, takže vinníka odhalíte veľmi rýchlo. Väčšinou ide o mejkapy penového charakteru, takže si ich pred kúpením určite najskôr otestujte.



... je starý
Dátum spotreby je veľmi dôležitý aj na kozmetike. Na rozdiel od potravín nemusíte na prvý pohľad rozoznať, či ste ešte v limite alebo nie, preto si tieto malé čísla na obaloch radšej sledujte. Mejkap po záruke môže narobiť veľké škody ako napríklad sčervenanie pokožky, vyrážky či vážnejšie kožné problémy, a to vám určite za ušetrené peniaze nestojí. Dbajte aj na to, ako svoje líčidlá skladujete, pretože aj to má vplyv na ich stav. Vo vlhkom a teplom prostredí sa baktériám darí lepšie ako kdekoľvek inde a množiť sa vedia aj v kozmetike. Pozor teda na to, nádobky dobre uzatvárajte a držte ich na suchých a tmavších miestach.

... ho požičiavate
Spomenuli sme už baktérie, ktoré sa do kozmetiky dostávajú automaticky po ich otvorení. Aj preto sa odporúča mejkap nanášať hubkou, ktorú pravidelne čistíte a nie prstami, ktoré sú často prenášačmi baktérií. V ďalšom rade je však dôležité, aby ste svoju kozmetiku nepožičiavali každej jednej kamarátke, ktorá si práve potrebuje premejkapovať tvár. Nikdy neviete, aké baktérie vám môže do kozmetiky vniesť a myslite na to, že aj akné vzniká nahromadením baktérií. mejkap (i ostatnú kozmetiku) si teda vyhraďte len pre svoje použitie a s otravnými kamarátkami nemajte zmilovanie. Radšej...
wanda.atlas.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára