sobota 8. októbra 2011

Ochráni nás mejkap pred slnkom?


Pokožka tváre je vystavovaná v každom ročnom období nepriaznivým vplyvom počasia. V lete ju možno chrániť nielen krémami s ochrannými faktormi proti UV lúčom, opaľovacou kozmetikou, ale pomôcť dokáže, ak ste zvyknutá pravidelne sa líčiť, aj mejkap.

Každodenné používanie mejkapu patrí k líčeniu mnohých žien. Viaceré sa ho v letných dňoch vzdajú a chcú dopriať pleti voľnosť. Mnohé však bez mejkapu nejdú ani na pláž. To, či v letných mesiacoch niektorá žena bude používať mejkap alebo nie, záleží len na jej rozhodnutí. Tieto kozmetické prípravky sú však vhodné aj na leto práve pre obsah hydratačných látok, ochrany proti UV lúčom. Samozrejme, zabúdať nemožno ani na to, že zlepšia vzhľad a prekryjú nedostatky.

Ako si vybrať mejkap

Kritérií na výber mejkapu je niekoľko a  na dosiahnutie dobrého výsledku treba všetky dodržať. Najprv je dôležité správne sa rozhodnúť pre typ mejkapu podľa typu pleti.  Ženy by sa mali tými istými pravidlami, ako keď si kupujú kozmetiku na pleť. Napríklad ak je pokožka suchá, treba si zvoliť hydratačný mejkap, ak je pleť problematická, dobré služby urobí korekčný mejkap. Na trhu možno nájsť mejkapy určené na suchú pleť, zmiešanú pleť, mastnú pleť, problematickú pleť, citlivú pleť, ako aj špeciálne mejkapy pre potreby pleti  zničenej liečbou niektorých ochorení. Textúra a krycie schopnosti týchto prípravkov sa rôznia.


  • mejkap si najskôr naneste na ruku, aby ste otestovali jeho krycie schopnosti a konzistenciu
  • v lete sa nosia skôr jemné transparentné tekuté mejkapy, v zime hutnejšie typy s väčšou krycou schopnosťou 
  • v každom prípade však nezabudnite prihliadať na individuálne potreby pleti


Pozor na farbu

Farba mejkapu sa musí vždy zhodovať s aktuálnou farbou vašej pleti. Skúšať ho treba preto na tvári, ako ho otestujte na ruke, vypýtajte si vzorku, ktorú môžete doma vyskúšať na tvári. Vybraný odtieň by sa mal čo najviac zhodovať s farbou vašej pokožky, neskúšajte tmavšou farbu mejkapu docieliť opálený vzhľad a, naopak, vyhnite sa aj príliš bledým farbám, ktoré vám dodajú mŕtvolný vzhľad.

Kedy v lete siahnuť po mejkape

chystáte sa na dôležitú pracovnú schôdzku alebo rande
vaša pokožka  je zosivená a suchá
pleť sa vám v lete príliš leskne
potrebujete prekryť nedostatky pleti
Ako správne nanášať mejkap?

1. Ak mejkap nanášate prstami, naneste na tvár jemné bodky a následne ho rozotierajte od stredu tváre smerom von. Netlačte, jemne ho vklepávajte do pokožky. Okraje tváre rozotrite do stratena, aby nevznikla ostrá hranica medzi namaľovanou tvárou a nenalíčeným krkom.

2. Pri aplikácii mejkapu hubkou sa postupuje takto: mejkap naneste najprv na chrbát ruky a  odtiaľ hubkou na tvár. Jemne ho vtláčajte do pokožky po celej ploche tváre, nezabudnite na prechody medzi tvárou a krkom. Snažte sa mejkap naniesť rovnomerne po celej tvári, špeciálne si dajte pozor na oblasť nosa a očí, kde sa zvykne mejkap usádzať v hrubších vrstvách. Keďže v hubke sa môžu usádzať baktérie, aspoň raz týždenne ju preperte.

3. Ak chcete nanášať mejkap pomocou štetca, zaobstarajte si plochý štetec, najlepšie zo syntetických vlákien, aby nestrácal pri manipulácii tvar. Mejkap naneste najprv na chrbát ruky a potom na tvár. Jemnými ťahmi postupujte od stredu tváre smerom von, prechody rozotrite do stratena. Štetec po aplikácii vyčistite.

Urobia peknú pleť

Syncare Soft touch krycí mejkap - Luxusný krycí mejkap s vysokým obsahom  farebných pigmentov dodá pleti prirodzenú farbu. Mejkap navyše tak prilipne k pokožke, že nikto nespozná tajomstvo nalíčenia.  Mejkap je charakteristický svojou dlhodobou stálosťou a odolnosťou proti dotyku, potu a vode( 437 Sk). Syncare Acne Soft  make-up - pleť s akné potrebuje stále dýchať, no zároveň ju treba aj jemne prekryť a zjednotiť jej štruktúru. Antibakteriálna zložka bráni zápalom a tvorbe akné a postupne lieči už existujúce problémy.

Fond de teint Pinceau,  Bourojois je mejkap, ktorého konzistencia je špeciálne prispôsobená štetcu. Mejkap sa nanáša pootočením štetca a kryje každú časť tváre ako profesionálne mejkapy, navyše  prekrýva nedokonalosti pleti.

Sun Control Make-Up SPF 15, Dermacol je kompaktný krémový mejkap, ktorý zmatňuje pleť a na pleti sa premieňa na púder. Vydrží dlho v neporušenom stave aj v najteplejších dňoch, pleť je vďaka obsahu kyseliny hylaurónovej hydratovaná a nevysušuje sa. Vitamín E pôsobí proti voľným radikálom, vitamín A pleť regeneruje. UV filter a ochranný faktor 15 chránia pred škodlivými účinkami slnka.
Hydra Glow Foundation, Armani je ľahký hydratujúci mejkap pre suchú pleť s ochranným faktorom 15.

Nezabudnite na odlíčenie

Ak mejkap večer dôkladne neodlíčite, upchaté póry a vrásky na seba dlho nenechajú čakať. Výber odličovacej kozmetiky je široký, pri nákupe prihliadajte na typ pleti a najmä myslite na to, že fľaštičky s odličovacími prípravkami nie sú len ozdobou kúpeľne,  ale ich treba aj používať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára