utorok 4. októbra 2011

Chyby pri odličovaní, ktorými si ničíte pleť

Aj keď odličovanie mnohé berieme ako nutné zlo, stále je dobre, že na slovko „nutné" nedáme dopustiť. Do čistenia tváre by sme sa mali púšťať večer čo večer a pleti dopriavať len to najlepšie. A aby vaše odličovanie takým aj bolo, vyvarujte sa najčastejším chybám, ktorými tvári iba škodíte.

Voda nestačí - nikdy!

Ak ste zvyknutá oplachovať si tvár iba vodou, mali by ste vedieť, že tento úkon za nejakú pleťovú očistu považovať nemožno. Ide skôr o osvieženie pleti, o zmytie povrchových nečistôt, lenže v póroch toho voda zanechá až príliš veľa. Aj vtedy, keď na tvári nemáte mejkap, by ste teda mali okrem vody použiť aj čistiace mlieko, ktoré vďaka svojmu zloženiu rozpustí nečistoty usadené v póroch. Počas bežného dňa sa ich tam nazbiera až-až, takže zbytočne neriskujte, že narobia na tvári neplechu. Následné tonikum čistenie dokončí a vaša pleť je pripravená na výživu z večerného krému.
Na mejkap so správnymi produktmi

Ak máte na tvári mejkap a chystáte sa odličovať, snáď netreba pripomínať, že tu voda nestačí už vôbec. Líčenie dokonalo rozpúšťajú odličovacie mlieka, ktoré sú prispôsobené konkrétne na zloženie mejkapu. Síce sú v ponuke aj 2 v 1, no na oči sa hodí špeciálny odličovač, ktorý si so špirálou poradí o niečo lpšie. Navyše osviežuje aj okolie očí, ktoré si zaslúži špeciálnu starostlivosť.


Vodeodoloná špirála je však osobitou kapitolou. Tu by ste mali na produkty 2 v 1 úplne zabudnúť a v drogérii pohľadajte odličovač špeciálne na tento druh maskary. Odolnú čiernu farbu odlíči jednoduchšie a rýchlejšie, pretože v prípade bežných odličovačov by ste mihalnice iba zbytočne namáhali. Opakovaným, sileným či nešetrným pretieraním očí vatovým tampónom môžete oslabiť ich uchytenie, ktoré má iba 2 milimetre.

Žiadne drhnutie

Namáhať by ste nemali mihalnice, ale ani pleť. Najlepšie je robiť vatovými tampónmi jemné krúživé pohyby, ktoré fungujú aj ako masáž pre lepšie prekrvenie pokožky. Neskúšajte žiadne drhnutie, ktoré kožu naťahuje a takisto je dôležité, aby ste pleť vyčistili dôkladne. Skončite teda až vtedy, keď na vatovom tampóne nezostávajú žiadne nečistoty a aby ste si ich stále neroznášali po tvári, špinavý tampón stále meňte za nový, dokým nezostane celkom čistý.

Zájdite aj na krk

Veľmi častou chybou pri odličovaní je aj to, že ženy zabúdajú na krk. Aj táto partia je náchylná na rýchlejšie starnutie a zanedbaná starostlivosť o jeho pokožku tomu môže napomáhať. Čistiacim mliekom a vatovým tampónom preto zachádzajte aj nižšie ako len na tvár a tam, samozrejme, aplikujte aj krém po odlíčení.
wanda.atlas.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára