utorok 4. októbra 2011

Nino Cerruti



Módny návrhár a stylista Nino Cerruti sa narodil 25. septembra 1930 v Taliansku. Prevzal podnik po smrti jeho otca. Ninov starý otec založil textilný závod v roku 1881 (Lanificio fratelli Cerruti). Tento rok je príznačný aj pre jeho vône, ktoré nesú názov "1881″. Inšpirovaný výbornými skúsenosťami pri výrobe textilu sa Cerruti pustil v neskorších 50-tych rokoch do výroby odevov. Jeho prvá pánska kolekcia s názvom Hitman bola uvedená v roku 1957 a bola považovaná za revolúciu v pánskom oblečnení.

Prvý butik Cerruti bol otvorený v roku 1967 na Place de la Madeleine v Paríži, kam Cerruti presťahoval sídlo spoločnosti kvoli tomu, aby bol bližšie k medzinárodnej móde. V priebehu niekoľkých rokov Cerruti vyprodukoval kolekciu pánskeho a dámskeho oblečenia, luxusnú ready-to-wear kolekciu s názvom Cerruti Arte, Cerruti Jeans, Cerruti business collection pre pánov a taktiež niekoľko parfums a vôní.

V októbri 2000, v snahe o globálnu expanziu predal Nino Cerruti 51 % zo svojej spoločnosti talianskej priemyselnej skupine Fin.Part, ktorá neskôr odkúpila aj zvyšok spoločnosti. Nino Cerruti mal vtedy 71 rokov. V roku 2002 bola teda kolekcia Jar/Leto poslednou kolekciou navrhovanou Ninom Cerrutim. Nino Cerruti však neukončil kontakty so svojou bývalou spoločnosťou, naopak, pravidelne sa zúčastňoval módnych prehliadok tejto značky.

Cerruti franšízingové predajne nájdete v mestách ako sú Miláno, Cosenza, Madrid, Londýn, Mníchov, Štokholm, Atény, Birmingham, Rijád, Moskva, New York, Hong Kong, Damask a Tokio.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára