nedeľa 23. októbra 2011

Prírodné oleje, ktoré vám zachránia vlasy


Stále hľadáte ten najlepší šampón, kondicionér alebo masku na vlasy, ktorá by vám zaručila nádhernú a zdravú hrivu? Napriek vskutku širokému výberu vlasovej kozmetiky sa niekedy oplatí vyskúšať silu prírody. Výsledky vás môžu neraz príjemne prekvapiť. Krásne vlásky vám pomôžu dosiahnuť napríklad rôzne prírodné oleje. A ktoré sa oplatí vyskúšať?

Makadamiový olej

Jedným z najlepších prírodných olejov na vlasy je cenný makadamiový olej. Tento olej má hydratačné a regeneračné účinky a vlasy ho dobre prijímajú - teda pekne vsiakne a nie je „ťažký". Malé množstvo oleja môžete votrieť do čerstvo umytých vlasov (ale naozaj to nesmiete prehnať, inak vlasy zostanú mastné), alebo ošetriť končeky vlasov.


Vyskúšať možno i zábal na vlasy z makadamiového oleja (buď samotného alebo s prímesou ďalších zložiek ako napríklad žĺtka či med), ktorý necháte na vlasoch pôsobiť aspoň 30 minút a následne dôkladne umyjete. Vlásky budú ošetrené a žiarivo lesklé.



Jojobový olej

Ďalším cenným olejom pre výživu a regeneráciu vlasov je jojobový olej. Poškodené, vysušené a celkovo „ako bez života" vlasy dokáže krásne ošetriť a ozdraviť, vďaka čomu budú i na pohľad krajšie.

Zábal na vlasy z jojobového oleja vám zabezpečí krásne a zdravé vlásky. Stačí primerané množstvo oleja naniesť na vlasy, nechať pôsobiť minimálne 30 minút a potom dôkladne umyť. Kvôli ochrane a regenerácii poškodených končekov vlasov môžete malé množstvo jojobového oleja votrieť do končekov suchých vlasov.


Kokosový olej

Kokosový olej má skutočne všestranné využitie. Okrem toho, že je výborným na ošetrenie pokožky, ozdraví a skrášli i vlasy. Kokosový olej má tuhú konzistenciu, ktorá sa mení na kvapalnú pri teplote asi 25°C. Pokiaľ vám olej stuhne, pred použitím si nechajte potrebné množstvo slabučko nahriať v nejakej nádobke na radiátore alebo ho rozpustite trením vo svojich dlaniach (určite nezohrievajte v mikrovlnnej rúre).



„Kokosovú" vlasovú kúru si urobíte tak, že trošku oleja votriete do vlasov pred umytím a necháte pôsobiť asi 30 minút. Potom vlasy dôkladne umyte. Uvidíte, že vďaka kokosovému oleju sa vaše vlásky budú nádherne ligotať a budú hebké na dotyk. Navyše kokosový olej zabraňuje vypadávaniu vlasov a je vhodný pre všetky vlasové typy.

Toto je trio tých najlepších prírodných olejov na vlasy, i keď aj niektoré ďalšie možno využiť na ošetrenie vlasov. Každá žena je iná a niekedy vám daný olej nemusí sadnúť, takže treba vyskúšať, čo vašim vlasom i vám samej najlepšie vyhovuje. Prírodné oleje sa dajú kúpiť na internete alebo v obchodoch so zdravou výživou (prípadne aj v niektorých drogériách). Orientujte sa na kvalitné za studena lisované oleje (mnohé z nich kúpite aj v bio kvalite).

wanda.atlas.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára