pondelok 5. septembra 2011

Tri základné požiadavky mastnej pleti


O mastnej pleti určite nesnívame, lenže keď sa už raz objaví, treba s ňou vedieť žiť. Vôbec totiž nemusí byť prekážkou vašej krásy, aj keď mnohé ženy ju za takú považujú. Ak si osvojíte tri základné pravidlá starostlivosti o mastnejšiu pleť, žiadne veľké problémy mať nemusíte.

Žiaden alkohol

Nech už máte pleť akéhokoľvek typu, jej pravidelné čistenie je úplným základom. V prípade mastnej tváre je však nepísaným pravidlom, aby ste sa poctivému čisteniu venovali nielen večer, ale aj ráno. Možno vám túto potrebu pripomínať netreba, pretože stav vašej pleti po zobudení si čistenie vyžaduje. Väčšinou býva dosť mastná a lesklá a samotná voda si s tým úplne neporadí.

Ráno i večer teda majte pripravené produkty na mastnejšiu pleť, ktoré rátajú s jej nedostatkami. Prichádzame k požiadavke číslo jeden, a tou sú produkty bez alkoholu. Síce ešte stále môžete zachytiť odporúčania, že alkohol pleť vysuší a zabráni mastnote, lenže dávno by ste mali vedieť, že nadmerné vysušovanie núti pleť k ešte výraznejšej tvorbe mazu. Aj na prípadné vyrážky či zväčšené póry používajte prípravky s alkoholom len veľmi opatrne, vysušte postihnuté miesto a ostatok pleti vyčistite jemnejšími prípravkami.

Ľahký krém

K mastnej pleti sa viaže ešte jeden mýtus, ktorý sa stále šíri - takáto tvár vraj nepotrebuje krém, pretože i tak je dosť mastná. Ani toto tvrdenie nie je celkom správne, i keď raz za čas si môžete odpustiť nočné krémovanie. Aj to by však malo byť iba ojedinelým trikom pri starostlivosti o pleť a nie pravidlom.
Krém je totiž zásobárňou vody, vitamínov a minerálov pre každý typ pleti, a tak je jeho prítomnosť veľmi potrebná. S ohľadom na typ pleti, treba vyberať vhodný produkt a v prípade mastnej pleti je tu požiadavka číslo dva - krém nemôže byť ťažký a mastný. Mal by mať ľahkú konzistenciu, ktorá nezaťažuje póry a neobsahuje veľa olejnatých zložiek. V takom prípade vašu pleť nabije potrebnými látkami a dopraje jej vlhkosť, ktorá zaisťuje svieži a prirodzený jas pleti.

Vreckovka plus púder

Aj so správnou starostlivosťou si mastná pleť presadzuje to svoje a počas dňa si môžete všimnúť lesknúce sa miesta. V takom prípade majte po ruke prvú pomoc vo forme odmasťujúcich obrúskov, ktoré pohltia nadbytočný maz, osviežia pleť a dodajú jej znova peknú a matnú podobu. Ak odmasťujúce obrúsky nepoužívate, zachráni vás aj obyčajná papierová vreckovka. Pritlačte ju na mastné miesta, nechajte ju vysať maz a na niekoľko hodín máte opäť matnú pleť.

V prípade, že obrúsky napustené odmasťovacím gélom neprichádzajú do úvahy kvôli líčeniu, naučte sa používať papierové vreckovky a púdre. Klasický detský je vhodný ako prvá vrstva pod mejkap a ak ju aspoň raz vyskúšate, uvidíte, že lesknutie sa bude oddialené aj o niekoľko hodín. Na nalíčenú tvár by ste mali používať aj transparentný púder, ktorý okrem zafixovania mejkapu zaistí aj matný vzhľad. Tento púder vám pomôže aj vtedy, ak si obyčajnou vreckovkou opatrne odsajete mastnotu z nalíčených miest. Ak nebudete vreckovku po tvári zbytočne šúchať, mejkap na dokonalosti nestratí a celkom postačí rýchle prepudrovanie. Požiadavkou číslo tri je teda duo vreckovka a púder.
wanda.atlas.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára