pondelok 5. septembra 2011

Štíhlejšia vďaka doplnkom? Vieme, ako na to


Určite poznáte ten rozdiel - v spodnej bielizni nad sebou krčíte nosom, v rafinovane vybratom outfite už hýrite spokojnosťou. Nie je žiadnym tajomstvom, že správny výber oblečenia nám vie na počkanie vytvarovať postavu, ubrať nám z nechcených kilečiek a vie nás spraviť príťažlivejšími. Aby ste však túto módnu fintu dotiahli do úplnej dokonalosti, naučte sa vo svoj prospech využívať aj doplnky.

Bižutéria

Je pravdou, že masívna a veľká bižutéria púta pozornosť. Ak ste teda jej fanúšičkou, vždy myslite na to, že ňou zvýrazníte časť tela, na ktorú ju umiestnite. V zásade platí, že upozorňujeme na to, čo sa nám na nás páči, takže s týmto heslom „rozmiestňujte" aj bižutériu.

Čo sa týka náušníc, môžu vám pomôcť opticky zúžiť vašu tvár a ubrať z jej oblých tvarov. Celkom vám na tento účel postačia dlhé rovné náušnice, ktoré sa budú tiahnuť pozdĺž vášho krku. Podobnú službu, no na hornej časti tela urobí aj previazaný náhrdelník s malým uzlíkom a zúženou spodnou časťou. Opticky zužuje a uberá z objemu. Pri náhrdelníkoch myslite na to, že upozorňujú na vaše poprsie. Noste ich teda najmä vtedy, ak chcete odpútavať od spodnej časti tela, ktorou si nie ste taká istá.

Opasok

O opaskoch toho zrejme veľa hovoriť netreba. Sú dokonalými pomocníkmi pri tvarovaní postavy a zrejme ste si ním pomohli už aj vy. Vo všeobecnosti platí, že ak chcete dosiahnuť zoštíhľujúci efekt, treba opasok previazať cez najštíhlejšiu časť tela, teda nie presne na bokoch, ako je to bežným zvykom.

Zvýrazniť si ním pokojne môžete aj prsia, čím celkom jednoducho skryjete väčšie bruško, prípadne nechajte hrubší opasok skĺznutý na bedrách. Aj týmto spôsobom odpútate pozornosť od bokov. Takže hlavne skúšajte a uväzujte.

Taška

Doplnkom, ktorý so sebou máme za každých okolností, je taška alebo kabelka. Aj s ňou sa dá trošku počarovať a celkom na sto stačí malý fígeľ. Snažte sa nosiť tašku na tej časti tela, ktorá je vašou prednosťou. To znamená, že dámy s plnšími bokmi a stehnami by mali nosiť kabelku na pleci, tie so širšou hornou časťou tela skôr v ruke. Opticky zaváži aj tento trik, stačí ho len odskúšať.

Topánky

Nezabúdajte na to, že medzi doplnky sa radia aj topánky. Po opasku je to zrejme druhá vec, ktorá vám nesmierne pomôže pri skrývaní kíl a platí tu iba niekoľko pravidiel. Pre zoštíhlenie voľte vysoké topánky, ale pozor - opätky a nie platformy. Proti kilám hrá aj ostrá špička alebo v lete špica otvorená. Dôraz by ste mali klásť aj na farbu, ktorú si na nohy nazujete, pretože spolupráca pančušiek a topánok vie urobiť doslova divy.
wanda.atlas.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára