štvrtok 4. augusta 2011

Nechtové tipy


Umelé nechtové tipy slúžia na predĺženie nechtovej špičky. Využívame ich ako na gélové nechty, tak aj na akrylové nechty. Sú vyrobené zo špeciálneho plastu, ktorý bol vyvinutý na modelovanie nechtov.


Nechtové tipy rozdeľujeme do viacerých skupín. Delíme ich podľa farby, tvaru a veľkosti samotného lôžka:


  • mliečne tipy (natural tipy)
  • biele tipy
  • číre tipy (clear)
  • farebné tipy
  • airbrush tipy (predzdobené)
  • tipy s veľkou zarážkou
  • tipy s malou zarážkou
  • tipy bez zarážky


Najčastejšie sú používané mliečne tipy, pretože pôsobia prirodzene, najbližsie k prírodným nechtom. Biele tipy sa používajú prevažne na francúzsku manikúru. Použitím bielych nechtov už nemusíte farbiť špičku bielym UV gélom ani akrylom. Stačí tip nalepiť, doplniť iba priesvitným UV gélom, alebo čírym akrylom a francúzska manikúra je hotová. Priesvitné tipy používame na akékoľvek zdobenie. Sú totiž univerzálne. Ďalšiu skupinu nám tvoria Farebné tipy sú jednofarebné a často tvoria základ francúzskej manikúry. Môžu byť aj priesvitné. Airbrush tipy môžu mať rôzne motívy od kvietkov, motýlikov, cez rybičky, až k tigrím vzorom.

Nechtové tipy sú vyrábané v rôznych tvaroch, napr. hranaté, okrúhle, špicaté (stilleto), rovné, ohnuté, krátke či dlhé. Umelé nechty s väčším lôžkom sú hlavne pre tie zákazníčky, ktoré majú kratučké vlastné nechty. Na mierne podrastené nechty sa zvyknú lepiť tipy s malým lôžkom alebo bez lôžka.

Každá nechtová dizajnérka musí starostlivo vybrať ten tvar tipov, ktorý zákazníčke sadne na jej prírodné nechtové lôžko. Preto odporúčame mať v salóne čo najviac druhov nechtových tipov. Správnym výberom umelého nechtu predídeme lámaniu a praskaniu tipov. Pri zlom výbere môže dôjsť až k deformácii nechtu.
Pre upevnenie umelého nechtu použijeme lepidlo na nechty. Nikdy nepoužívame sekundové lepidlo! Lepidlo nanesieme na tip a priložíme na prírodný necht tak, aby pod tipom neostala vzduchová bublinka. V tejto bubline by sa totiž množili baktérie a takto nalepený necht by čoskoro odpadol. Baktérie by zároveň mohlli spôsobiť rôzne ochorenia nechtov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára